McKenzie/MDT

Onze therapeute: Marion Smits

Het doel van de McKenzie-therapie/MDT is om zelf controle uit te oefenen op uw klachten, zowel in houding als beweging. Dit doet de speciaal geschoolde therapeut door met u samen te zoeken naar de mechanische factoren van uw klachten.
U zult, tijdens de therapie, zelf de juiste handelingen en houdingen leren om acute pijnaanvallen op te vangen en om eventueel terugkerende pijnen of uitstralingen te voorkomen.
Zo bent u zelf in staat om een actieve rol te spelen in het natuurlijk herstel van de klachten en dit herstel te laten plaatsvinden zonder onderbrekingen en onder optimale omstandigheden.

Achtergrond van de McKenzie/ MDT geschoolde therapeut.
Een Mc.Kenzie/MDT therapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een specialisatie McKenzie-therapie/MDT gevolgd van minimaal 2 jaar.

Daarmee heeft deze extra kennis opgedaan van de oorzaken en behandelmogelijkheden voor cliënten met pijnklachten in nek, rug en armen, benen. Door haar specialisatie is de Mc.Kenzie/MDT therapeut uitstekend in staat om uw klachten te beoordelen en een behandelplan op te stellen waarin u zelf actief met uw klachten en klachtenpatroon aan de slag zult gaan.

Door middel van een onderzoekformulier worden uw klachten mechanisch geclassificeerd, waarna er een behandelprogramma volgt die voor u op maat wordt bijgesteld (afgesteld op uw specifieke thuissituatie en werkbelasting).