Covid-19 Revalidatie

Onze therapeuten: Willem de Koning en Yvonne Sijbers

Onze longfysiotherapeut begeleidt ook coronapatiënten in hun revalidatietraject. Hij richt zich hierbij op zowel het fysieke traject als op de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. Via het Chronisch ZorgNet heeft hij (al gespecialiseerd in longaandoeningen) zich verdiept in de behandeling van coronapatiënten.

De longfysiotherapeut richt zich op zowel de revalidatie van coronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als ook op patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt te zijn en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie.

Om van de laatste ontwikkelingen omtrent behandeling en begeleiding van deze patiënten op de hoogte te blijven volgt onze therapeut via het Chronisch ZorgNet periodieke webinars (online colleges) om ook de komende maanden op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten.