Fysiotherapie bij Claudicatio Intermittens

Onze therapeuten: Willem de Koning en Yvonne Sijbers

Het doel van fysiotherapie bij Claudicatio Intermittens (‘Etalage benen’) is het verbeteren van de pijnvrije en maximale loopafstand. De fysiotherapeut zal middels looptraining trachten uw pijnvrije loopafstand en maximale loopafstand te vergroten.

De achtergrond van de fysiotherapeut gespecialiseerd in Claudicatio Intermittens

De therapeut heeft na zijn opleiding fysiotherapie een cursus gevolgd voor het behandelen van cliënten met klachten van Claudicatio Intermittens. Daarmee heeft hij/zij extra kennis opgedaan van de oorzaken, klachten van Claudicatio Intermittens en de beste behandelmethoden die er momenteel voor deze klachten zijn.
Via het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebben wij als praktijk deelgenomen aan een onderzoek op het effect van looptraining bij Claudicatio Intermittens. De gegevens zijn gebundeld en met deze gegevens wordt nu verder onderzoek gedaan. Voor dit onderzoek hebben wij als therapeuten extra cursussen gevolgd, en zo is er een blijvend samenwerkingsverband ontstaan tussen onze praktijk en de (vaat)chirurgen van het ziekenhuis.

De behandeling van Claudicatio Intermittens bestaat uit drie componenten;

  1. Fysiotherapie middels looptraining
  2. Medicatie
  3. Chirurgisch; dotteren of bypass operatie

Het is belangrijk om medicamenteuze en/of chirurgische behandeling te combineren met fysiotherapie.

Risicofactoren die Claudicatio Intermittens beïnvloeden zijn roken, hoge bloeddruk, diabetes mellitus (suikerziekte), overgewicht, lichamelijke inactiviteit, leeftijd en erfelijke aanleg. Behalve leeftijd en erfelijke aanleg zijn alle andere risicofactoren positief beïnvloedbaar!