MDT/ McKenzie

Het doel van de McKenzie-therapie/ MDT is om zelf controle uit te oefenen op uw klachten, zowel in houding als beweging. Dit doet de speciaal geschoolde therapeut door met u samen te zoeken naar de mechanische factoren van uw klachten.
U zult, tijdens de therapie, zelf de juiste handelingen en houdingen leren om acute pijnaanvallen op te vangen en om eventueel terugkerende pijnen en/of uitstralingen te voorkomen. (onder uitstralingen wordt verstaan: pijn en/of tintellingen en/of dofheid)
Zo bent u zelf in staat om een actieve rol te spelen in het natuurlijk herstel van de klachten dit herstel te laten plaatsvinden zonder onderbrekingen en onder optimale omstandigheden.

Achtergrond van de McKenzie/ MDT geschoolde therapeut.
Een Mc.Kenzie/ MDT therapeut is een fysiotherapeut die na zijn/haar opleiding fysiotherapie een specialisatie McKenzie-therapie/ MDT heeft gevolgd met de duur van minimaal 2 jaar. Daarmee heeft hij/zij extra kennis opgedaan van de oorzaken en behandelmogelijkheden voor cliënten met pijnklachten in nek/rug en armen/benen. Door zijn/haar specialisatie is de Mc.Kenzie/ MDT therapeut uitstekend in staat om uw klachten te beoordelen en een behandelplan op te stellen waarin u zelf actief met uw klachten/ klachtenpatroon aan de slag zult gaan.

Wat doet een Mc.Kenzie geschoolde therapeut?
Een McKenzietherapeut beoordeeld uw klachten en stelt dan samen met u een actief behandelplan op ter beïnvloeding van uw klachten. Pijn in Nek/Rug en Armen/Benen kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Echter hoe goed deze klachten mechanisch beïnvloedbaar zijn is bepalend.
Door middel van een (evendence-based) onderzoekformulier worden uw klachten mechanisch geclassificeerd, waarna er een behandelprogramma volgt die voor u op maat wordt bijgesteld (afgesteld op uw specifieke thuissituatie en werkbelasting).

Mc.Kenzie/ MDT heeft ook kleine boekjes uitgebracht ‘Behandel zelf je nek’ en ‘Behandel zelf je rug’ waar uitleg en oefeningen in terug te vinden zijn.